Voor een reanimatietraining gegeven door professionals uit de acute hulpverlening
Home
Over de Stichting
Cursusdata
Cursuslocaties 
Reanimatie en AED cursus
AED Advies / Huur
Onderhoudscontract AED
Contact
Inschrijven cursus
Kostenoverzicht
HartslagNu
Partnerlinks
Nieuws
Foto's cursussen
Klachtenprocedure
Ervaringen cursisten
Vergoeding cursus
Projecten & Sponsoring
Privacy
News & Updates & UPDATES
 

Project HartVeilig Zeeverkennerscentrum Kagerplassen
 


Project HartVeilig ZVC Kagerplassen
Voor dit project zijn wij in de race om een gratis AED te winnen. Deze AED wordt beschikbaar gesteld door AEDwinkel.nl en gaat op basis van het aantal stemmen.
Via deze link komt u op de website waar u uw stem kan uitbrengen. Alvast hartelijk dank voor uw stem!


Doel

Creëren van een hartveilige 6-minutenzone voor scouts, leiders, ouders, watersporters, fietsers en wandelaars rondom het Zeeverkennerscentrum Kagerplassen.

De Locatie
Elk weekend komen de scouts en leiders van 23 scoutinggroepen uit de gemeenten Delft, Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam, Wassenaar, Leiden en Katwijk naar het Zeeverkennerscentrum Kagerplassen om een scoutingweekend te beleven.

Er wordt gekampeerd, gezeild, gezwommen, geroeid, kampvuurtjes gemaakt en nog veel meer.
Het Zeeverkennerscentrum Kagerplassen is een eiland aan de Kaag, genaamd het Boterhuiseiland. Aldaar liggen de lelievletten (zeilboten) en de slepers van de scoutinggroepen afgemeerd tijdens de zomermaanden. Naast de reguliere weekenden worden er gedurende de zomervakantie ook kampen gehouden door scoutinggroepen uit heel Nederland.

Niet alleen scouts genieten van de Kagerplassen. Ook heel veel plezierjachten varen langs het eiland, wandelaars lopen langs het eiland en er is een erg populaire fietsroute door het plassengebied, waarbij het water overgestoken wordt met behulp van fietspondjes.


Plan
Het gebied ligt best afgelegen, waardoor de aanrijdtijden van de  hulpdiensten relatief langer kunnen zijn.

Aan de overkant van het scoutingeiland staat een molen. In deze molen liggen alle spullen opgeslagen van de 23 scoutinggroepen. Denk aan zeilen, tenten, roeiriemen, etc.
Deze molen is altijd open en toegankelijk voor de scouts. Wij willen de AED daar ophangen in een verwarmde, open kast. 
De AED zal aangemeld worden bij het burgerhulpverleningssysteem.

Het burgerhulpverleningssysteem Hartveilig Wonen werkt inmiddels naar behoren. Via dit systeem worden burgers opgeroepen om bij een reanimatie naar het adres van het slachtoffer te gaan en de reanimatie te starten. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.hartveiligwonen.nl
Het systeem valt of staat uiteraard met burgers die zich daarvoor aanmelden en AED's die ingezet kunnen worden. Hier zorgen wij voor, door:


- Opleiden scouts
Veel scouts hebben al een EHBO en reanimatie diploma. Wij als stichting zullen op 5 avonden een reanimatie en AED cursus aanbieden voor de scouts en scoutingleiding die regelmatig op het eiland hun weekend houden.

- Werving AED's
Wij hebben nog een AED nodig die we in de molen zullen ophangen in een verwarmde, open buitenkast. Die buitenkast moet ook worden aangeschaft.
Hiervoor is geld nodig, gezien de prijs van een standaard buitenkast rond de €1100,- ligt en de aanschaf van een AED rond de € 1500,-.
Met onze stichting verwerven we geld door middel van het geven van de reanimatiecursus. Daarnaast zijn wij continu op zoek naar sponsoren om het geld bijeen te krijgen.
De AED zal aangemeld worden bij het burgerhulpverleningssysteem.

Uw hulp
Wij hebben alle hulp en ondersteuning nodig waar mogelijk. Alleen met voldoende financiele middelen en vrijwilligers kunnen wij dit doel bereiken. Helpen kan al door u aan te melden voor een reanimatiecursus. Wilt u ons liever financieel steunen, of wilt u uw AED beschikbaar stellen, wij zijn overal blij mee.
Kijk op de pagina projecten & sponsoring hoe u ons kan helpen. 

Meer informatie
Over het Zeeverkennerseiland: www.kagerplassen.scouting.nl
Over de locatie: Kaart locatie zeeverkennerscentrum Kagerplassen

RLT-Nederland.nl is gemaakt i.s.m wiehelptmijverder.nl  Copyright (c)2012 Stichting Reanimatie & Levensreddende Technieken / Stichting RLT-Nederland